Άδεια
https://hdl.handle.net/20.500.12776/13264Στυλ βιβλιογραφικής αναφοράς:
Ψηφιακή γνώση και ανοικτές τεχνολογίες: γέφυρες στην έρευνα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό: Οι Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στην Ψηφιακή Εποχή, Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις, 1η Εκδήλωση
Ομιλητής: 
Διοργανωτής συνάντησης: 
Παραγωγός: 
Περιγραφή: 
Σε μία εποχή που η ερευνητική δραστηριότητα και η επιστημονική πληροφορία συναντιούνται με τις νέες τεχνολογίες, δημιουργούνται νέες προκλήσεις για τη διάδοση της συλλογικής γνώσης, την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη διατήρηση της πολιτιστικής μνήμης. Η ανοικτή διάθεση των πηγών γνώσης, η αξιοποίηση ανοικτών και επαναχρησιμοποιήσιμων δεδομένων, η ανάπτυξη καινοτόμων ανοικτών τεχνολογιών και διαλειτουργικών υποδομών, αποκτούν κεντρικό ρόλο για την αποτελεσματική διαχείριση της συλλογικής γνώσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται πρωτοποριακές δράσεις με διεθνή απήχηση για τη συσσώρευση, ανοικτή διάθεση και επανάχρηση της ψηφιακής γνώσης από την ερευνητική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Πως επηρεάζουν οι εξελίξεις αυτές τον τομέα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και ευρύτερα τον χώρο της έρευνας, και ποια τα οφέλη για τη σύγχρονη εκπαίδευση και μάθηση; Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιαζεται τo διαδικτυακό περιβάλλον ePublishing του ΕΚΤ (www.ekt.gr/epublishing) και η συμβολή του στην ενίσχυση της ψηφιακής έρευνας στην Ελλάδα. Ακολουθεί Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα "Οι Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στην Ψηφιακή Εποχή: Τρέχουσες πρακτικές και προκλήσεις", με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και της ερευνητικής κοινότητας.
Ημερομηνία: 
05/03/2013
Γλώσσα: 
Ελληνικά
Όνομα εκδήλωσης: 
Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις "Επιστήμης Κοινωνίας", 2013, "Ψηφιακή γνώση και ανοικτές τεχνολογίες: γέφυρες στην έρευνα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό" (Γ' Κύκλος Ομιλιών)
Τόπος εκδήλωσης: 
Αθήνα, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας"
Ημ/νία εκδήλωσης: 
05/03/2013 - 13/03/2013
Θεματική κατηγορία: 
Λέξεις-Κλειδιά: 
Είναι μέρος του: 
Αποτελείται από: 
Ηλεκτρονική διεύθυνση του τεκμηρίου στο διαθέτη: 
Σχετικό υλικό (εξωτερικός σύνδεσμος): 
Εμφανίζεται στις συλλογές: