Αρχεία στο τεκμήριο

Περιγραφή:
Στατιστική έκθεση
Έκταση:
44 σελίδες
Μέγεθος:
2.11 MB
Μορφότυπος:
Adobe PDF
Εκδοχή ψηφιακού τεκμηρίου:
Δημοσιευμένη/του Εκδότη

https://hdl.handle.net/20.500.12776/17134Στυλ βιβλιογραφικής αναφοράς:
Εντοπισμός και ανάλυση των ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης με τεχνικές Μηχανικής Μάθησης
Συγγραφέας: 
Εκδότης: 
Διευθυντής έκδοσης: 
Επιμελητής έκδοσης: 
Συγγραφέας Εισαγωγής κλπ: 
Γραφίστας: 
Περίληψη: 
Η παρούσα έκδοση επιχειρεί την πρώτη αναλυτική αποτύπωση των επιστημονικών δημοσιεύσεων των ελληνικών φορέων στο δυναμικά αναπτυσσόμενο επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Στην έκδοση αυτή, οι τεχνικές μηχανικής μάθησης αξιοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των επιστημονικών δημοσιεύσεων Ελλήνων ερευνητών στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης από τις διεθνείς βιβλιομετρικές βάσεις Web of Science και Scopus. Ακόμα, στην έκδοση παρουσιάζονται οι κυριότεροι βιβλιομετρικοί δείκτες των επιστημονικών αυτών δημοσιεύσεων και η χρονική τους εξέλιξη, καταγράφονται οι ελληνικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, και αναδεικνύονται τα δίκτυα που έχουν σχηματίσει οι Έλληνες ερευνητές στο διεθνές στερέωμα για ερευνητικούς σκοπούς σε αυτό το πεδίο.
Ημερομηνία: 
14/03/2023
Γλώσσα: 
Ελληνικά
Τόπος έκδοσης: 
Αθήνα
ISBN: 
978-618-5557-35-5 (pdf)
978-618-5557-34-8 (print)
Θεματική κατηγορία: 
Τόπος (θέμα): 
Λέξεις-Κλειδιά: 
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: 
© 2022 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου
Ηλεκτρονική διεύθυνση του τεκμηρίου στον εκδότη: 
Σημειώσεις: 
Σαχίνη, Ε., Μάλλιου Ε., Χρυσομαλλίδης, Χ., Καραμπέκιος, Ν., Σιουμάλας-Χριστοδούλου, Κ., Χριστόπουλος, Σ. (2022), Εντοπισμός και ανάλυση των ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης με τεχνικές Μηχανικής Μάθησης, Αθήνα: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.
Εμφανίζεται στις συλλογές: