https://hdl.handle.net/20.500.12776/14741Στυλ βιβλιογραφικής αναφοράς:
Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις "Επιστήμης Κοινωνία", 2014-2015: Μεταφραστική έρευνα: Η συστράτευση της βιολογίας και της ιατρικής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πολυπαραγοντικών νοσημάτων, (Γ' Κύκλος Ομιλιών)
Διοργανωτής συνάντησης: 
Παραγωγός: 
Ημ/νία εκδήλωσης: 
17/02/2015 - 24/02/2015
Τόπος εκδήλωσης: 
Αθήνα, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας"
Περίληψη: 
Ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής οδήγησε στην ταυτοποίηση και αύξηση της συχνότητας νόσων όπως το Μεταβολικό Σύνδρομο που προδιαθέτει στην εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη και καρδιοαγγειακής νόσου. Η αντιμετώπιση του Μεταβολικού Συνδρόμου περιλαμβάνει πολλαπλές προσεγγίσεις, μεταξύ των οποίων και χρήση βλαστικών κυττάρων, αλλά μεγάλη σημασία έχει η πρόληψη της ασθένειας μέσω της σωστής διατροφής που εμποδίζει την αύξηση του βάρους και επακόλουθα την ανάπτυξη Διαβήτου, Υπέρτασης και Δυσλιπιδαιμίας. Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Βιοϊατρική έρευνα και στη Βιολογία των βλαστοκυττάρων ανοίγουν νέους δρόμους στον τομέα της αναγεννητικής Ιατρικής και τη θεραπεία σοβαρών και ανίατων μέχρι τώρα ασθενειών. Πολυπαραγοντικές νόσοι όπως οι καρδιοαγγειακές παθήσεις, και ο καρκίνος μπορούν πλέον να προληφθούν, να διαγνωστούν έγκαιρα αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα.
Γλώσσα: 
Ελληνικά
Θεματική κατηγορία: 
Λέξεις-Κλειδιά: 
Αποτελείται από: 
Ηλεκτρονική διεύθυνση του τεκμηρίου στο διαθέτη: 
Σημειώσεις: 
Επιστημονικοί Υπεύθυνοι: Ζουμπουρλής, Βασίλειος / Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Βιολογίας Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας (ΙΒΦΧΒ) / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Γεωργιάδης, Παναγιώτης / Κύριος Ερευνητής, Ινστιτούτο Βιολογίας Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας (ΙΒΦΧΒ) / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) και Πλέτσα, Βασιλική / Εντεταλμένη Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Βιολογίας Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας (ΙΒΦΧΒ) / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)
Εμφανίζεται στις συλλογές: