Άδεια
https://hdl.handle.net/20.500.12776/13831Στυλ βιβλιογραφικής αναφοράς:
Ημερίδα "Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων"
Διοργανωτής συνάντησης: 
Παραγωγός: 
Ομιλητής: 
Ημ/νία εκδήλωσης: 
27/03/2014
Τόπος εκδήλωσης: 
Αθήνα, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας"
Περίληψη: 
Ημερίδα με θέμα τη σχέση ανάμεσα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις διοργανώνουν από κοινού ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων (BGS) και το Βρετανικό Συμβούλιο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48) στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στις 17.30-20.00, παρουσία του Βρετανού Πρέσβη κυρίου John Kittmer. Η ημερίδα έχει σκοπό να εξετάσει τη σύνδεση και τη σχέση ανάμεσα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις, αναδεικνύοντας τα ελληνικά δεδομένα της σχετικής πανευρωπαϊκής έρευνας που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα του BGS. Μέλη της ομάδας "BGS Economics Group" έχουν μελετήσει το θέμα της Πανεπιστημιακής - Επιχειρηματικής Συνεργασίας, κατανοώντας την κατάσταση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντοπίζοντας ορισμένα θέματα στα οποία η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική υστέρηση. Στο πλαίσιο της ημερίδας εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας θα παρουσιάσουν τη δική τους εμπειρία σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και θα συζητήσουν μεταξύ τους αλλά και με το κοινό θέματα που αφορούν στα συμπεράσματα της έρευνας. Ειδικότερα, θα παρουσιαστεί συνέντευξη (βιντεοσκοπημένη) με τον guest speaker Sir Tim Wilson, υπεύθυνο για την σύνταξη της έρυνας "The Wilson Review - a review of business-university collaboration" στο Ηνωμένο Βασίλειο, και θα ακαλουθήσει η παρουσίαση των συμπερασμάτων της μελέτης της ομάδας του BGS για τα θέματα της Πανεπιστημιακής - Επιχειρηματικής Συνεργασίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση από πάνελ εκπροσώπων από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο που θα συντονίσει ο καθηγητής Ιωσήφ Χασσίδ και θα συμμετάσχουν οι εξής: Γιάννης Καλογήρου - Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σπύρος Λιούκας - Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θανάσης Λαβίδας - Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος LAVIPHARM, Παντελής Τζωρτζάκης - Διευθύνων Σύμβουλος QUEST Holdings, Πρόεδρος εταιρειών πληροφορικής ομίλου.
Γλώσσα: 
Ελληνικά
Αγγλικά
Θεματική κατηγορία: 
Λέξεις-Κλειδιά: 
Ηλεκτρονική διεύθυνση του τεκμηρίου στο διαθέτη: 
Σημειώσεις: 
Συντονιστής εκδήλωσης: Χασσίδ, Ιωσήφ / Καθηγητής
Εισαγωγή - Χαιρετισμοί:
Ζώτος, Βασίλης / Πρόεδρος BGS
Kittmer John / Πρέσβης Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα
Τσακάλη, Μαρία / Υπεύθυνη Τομέα Εκπαίδευσης και Κοινωνίας, British Council
Προβλήθηκε συνέντευξη (βιντεοσκοπηµένη) µε τον guest speaker Sir Tim Wilson, υπεύθυνο για τη σύνταξη της έρευνας “The Wilson Review – a review of business-university collaboration” στο Ηνωµένο Βασίλειο.
Ο Θανάσης Λαβίδας, Πρόεδρος & Διευθύνων σύμβουλος της LAVIPHARM δεν συμμετείχε στην ημερίδα. Αντ' αυτού συμμετείχε ο Φωτεινός Σπύρος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της LAVIPHARM AE
Εμφανίζεται στις συλλογές: