Αρχεία στο τεκμήριο

Μέγεθος:
153.76 kB
Μορφότυπος:
Adobe PDF
Εκδοχή ψηφιακού τεκμηρίου:
Του συγγραφέα (pre-refereeing)


Περιγραφή:
Poster
Μέγεθος:
1.08 MB
Μορφότυπος:
JPEG
Εκδοχή ψηφιακού τεκμηρίου:
Του συγγραφέα (post-refereeing)

https://hdl.handle.net/20.500.12776/15618Στυλ βιβλιογραφικής αναφοράς:
Τεχνολογίες αιχμής και υπηρεσίες νέφους: ένα βιώσιμο μοντέλο υπηρεσιών για βιβλιοθήκες & φορείς περιεχομένου
Συγγραφέας: 
Γραφίστας: 
Περίληψη: 
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο του ΕΠ “Ψηφιακή Σύγκλιση” της προηγούμενης προγραμματικής, ανέπτυξε μια ισχυρή υποδομή νέφους και ένα πλέγμα νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας: το openABEKT και την Υπηρεσία Αποθετηρίων ΕΚΤ. Οι υπηρεσίες αυτές καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής του περιεχομένου και διατίθενται με το μοντέλο “Software as a Service” ως δημόσιες υπηρεσίες σε φορείς όπως βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία ή οποιονδήποτε φορέα παράγει και διαχειρίζεται περιεχόμενο. Διατίθενται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και πλαισιώνονται από σύγχρονες υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης. Η Υπηρεσία openABEKT καλύπτει τις ανάγκες διαχείρισης ανοικτού καταλόγου και λειτουργιών βιβλιοθήκης. Αποτελεί τη μετεξέλιξη του ολοκληρωμένου συστήματος βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ που αναπτύσσει το ΕΚΤ από το 1986. Η Υπηρεσία Αποθετηρίων ΕΚΤ καλύπτει τις εξατομικευμένες ανάγκες φορέων για την οργάνωση, τεκμηρίωση και ανοιχτή διάθεση περιεχομένου με νόμιμες άδειες. Επιπλέον, επιτρέπει στους φορείς να διαμορφώσουν οι ίδιοι το αποθετήριο τους βάσει των προδιαγραφών που εισάγουν στο διαδικτυακό Εργαλείο του ΕΚΤ (wizard) για το σχεδιασμό και την αυτόματη ανάπτυξη αποθετηρίου. Στην εργασία αναλύονται τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών, ο τρόπος παροχής τους, τα οφέλη και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν όπως, εξοικονόμηση πόρων, ευελιξία στην υλοποίηση, επεκτασιμότητα, υψηλή διαθεσιμότητα και ευρωστία εφαρμογής και βιωσιμότητα.
Ημερομηνία: 
Νοε-2017
Γλώσσα: 
Ελληνικά
Όνομα εκδήλωσης: 
23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών
Τόπος εκδήλωσης: 
Θεσσαλονίκη
Ημ/νία εκδήλωσης: 
15/11/2017 - 16/11/2017
Θεματική κατηγορία: 
Λέξεις-Κλειδιά: 
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: 
© 2017 Κατερίνα Μπάρτζη, Αλεξία Παναγοπούλου, Έλενα Λαγούδη, Νίκος Βασιλογαμβράκης, Αγάθη Παπανότη, Πηνελόπη Καραγιάννη, Παρασκευάς Καμάτσος, Ελένη Αγγελίδη, Δέσποινα Χαρδούβελη, Γιώργος Σταύρου, Κώστας Σταμάτης, Παναγιώτης Κονταξής, Εύη Σαχίνη
Όροι και προϋποθέσεις δικαιωμάτων: 
Οι Συγγραφείς διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα επί του έργου τους, ενώ επιτρέπουν στο συνέδριο να θέσει αυτό το αδημοσίευτο έργο υπό την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License., που επιτρέπει σε άλλους να έχουν ελεύθερη πρόσβαση, να χρησιμοποιούν και να διαμοιράζονται το έργο αναφέροντας την πατρότητα του έργου και την αρχική παρουσίασή του σ’ αυτό το συνέδριο.
Εμφανίζεται στις συλλογές: