https://hdl.handle.net/20.500.12776/13247Στυλ βιβλιογραφικής αναφοράς:
Ειδικές μορφωτικές εκδηλώσεις «Επιστήμης κοινωνία», 2012: Κοινωνία & Υγεία, Νέοι ορίζοντες στην έρευνα για την Υγεία, Εις μνήμη Κωνσταντίνου Σέκερη (Α΄ Κύκλος Ομιλιών)
Διοργανωτής συνάντησης: 
Παραγωγός: 
Ημ/νία εκδήλωσης: 
11/10/2012
Τόπος εκδήλωσης: 
Αθήνα, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας"
Περίληψη: 
Βασικός στόχος των εκδηλώσεων, που κάλυψαν σημαντικά θέματα υγείας, είναι η ενημέρωση του κοινού για τα σύγχρονα επιτεύγματα και τις εξελίξεις της έρευνας σε τομείς που αφορούν τα φάρμακα, τα βλαστοκύτταρα, τα λειτουργικά τρόφιμα. και τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Επίσης παρουσιάστηκε η πρόοδος στην έρευνα σχετικά με την επίδραση στην υγεία -κατά την παιδική και την ενήλικη ζωή- των περιβαλλοντικών εκθέσεων ακόμη και κατά τη διάρκεια της κύησης. Παράλληλα ερευνητές του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύμaτος Ερευνών παρουσίασαν τη συμβολή των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων στη δημιουργία «Νέων οριζόντων στην έρευνα για την Υγεία». Στο πλαίσιο του κύκλου αυτού πραγματοποιήθηκε ένα διήμερο επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωσε, για 5η χρονιά, το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Örebro (Σουηδίας) με τίτλο: Από την ανάδειξη νέων βιοδεικτών νοσηρότητας και την ταυτοποίηση φαρμακευτικών στόχων στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών ουσιών. Ο κύκλος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Σέκερη ως ελάχιστη προσφορά στο έργο και τη φυσιογνωμία του. Ο ίδιος θεσμοθέτησε στο πρόγραμμα των μορφωτικών εκδηλώσεων τον κύκλο ομιλιών «Κοινωνία & Υγεία» και ακούραστα σχεδίαζε, συμμετείχε και συντόνιζε όλες τις ομιλίες, με την προσωπική του δε ακτινοβολία διοχέτευε απλόχερα την επιστημονική του σοφία με σαφήνεια και απλότητα.
Γλώσσα: 
Ελληνικά
Θεματική κατηγορία: 
Λέξεις-Κλειδιά: 
Αποτελείται από: 
Ηλεκτρονική διεύθυνση του τεκμηρίου στο διαθέτη: 
Σημειώσεις: 
Η εκδήλωση "Λειτουργικά Τρόφιμα" που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 6/11/2012 αναβλήθηκε λόγω απεργίας και πραγματοποιήθηκε στις 27/11/2012.
Εμφανίζεται στις συλλογές: